BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Microsoft: új támogatás

A Microsoft világméretekben új terméktámogatási programot hirdetett meg, amelyben az eddigieknél egyértelműbben határozza meg, hogy az egyes hardver- és szoftvertermékeihez milyen távon garantál támogató szolgáltatásokat. A bejelentés kapcsán lapunknak Temesvári Tibor, a Microsoft Magyarország Kft. terméktámogatási vezetője kiemelte, hogy ezzel könnyebbé válhat a cégek informatikai beruházásainak tervezése. Eddig ugyanis a termékek támogatásának lejárta előtt legfeljebb egy évvel értesülhettek a felhasználók a tervezett lépésről.

A program keretében októbertől a támogatási szakaszokat években határozza meg a Microsoft, függetlenül attól, hogy milyen gyakorisággal kerülnek piacra az újabb szoftverváltozatok A most bevezetett irányelvek kiterjednek a kiskereskedelmi forgalomban jelenleg kapható, illetve a mennyiségi licenc konstrukcióban értékesített termékek többségére és a jövőben forgalmazásra kerülő termékekre egyaránt.

Az új terméktámogatási program keretében az üzleti és fejlesztőszoftverekre - idetartoznak például a Windows operációs rendszerek és az Office irodai programcsomag is - az adott termék forgalmazásának kezdetétől számított minimum ötéves alaptámogatást nyújt azzal a lehetőséggel, hogy a támogatás az alaptámogatási szakaszt követő további két évre is megrendelhető. Eme kibővített szakaszban a gyártó már csak biztonsági javításokat (security hotfix) tesz elérhetővé a termékekhez, s a támogatás fizetős szolgáltatás keretében, on-line pedig ingyenesen vehető igénybe. A második szakasz vége után a Microsoft már nem ad ki frissítéseket  alkalmazásaihoz,  a korábban megjelent javítások azonban legalább a termék megjelenésétől számított 8. év végéig elérhetők maradnak az interneten keresztül.

Az otthoni felhasználásra szánt multimédiás szoftverek, valamint a hardvertermékekre a Microsoft az adott termék forgalmazásának kezdetétől számított minimum öt évig biztosít alaptámogatást, az ingyenes on-line terméktámogatás pedig ebben az esetben is további három esztendőig, azaz a megjelenéstől számított 8. év végéig érhetők el. Az éves frissítéssel forgalmazott termékekre (pl. Microsoft Money, Encarta, Picture It) hároméves alaptámogatás vonatkozik. A termékekre a vásárlók az alaptámogatáson kívül legalább nyolc éven keresztül on-line támogatást kapnak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.