BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Off-line pangás, on-line boom

Az utazási kedv élénkülésére az USA-ban is várni kell - derül ki az amerikai turisztikai szövetség (TIA) legfrissebb piaci felmérésekből. A zsugorodó üzletből mégis többet profitálhatnak azok a cégek, amelyek értékesítési eszközként a webet (is) használják. Az idén ugyanis 26 millió amerikai háztartás szervezi az internet segítségével vakációját, 49 százalékkal több, mint az erre az évre eredetileg tervezett szám. Az on-line költés is meghaladja az előzetes várakozásokat. Az év elején még 20 milliárd dollárt alig meghaladóra becsülték az összeget, amit az ottani utazni vágyók a net igénybevételével elkölteni terveztek, ez ma már sokkal inkább 22-23 milliárd közé tehető.

Ezen belül azonban a légitársaságoknak csalódást okozhatnak az on-line piac fejleményei, mivel a tavaly szeptemberi eseményekre visszavezethetően ma kevesebben választják belföldön a légi közlekedést. Ezért a tervezett 13,2 milliárd dollár helyett legfeljebb 12,5 milliárd netbevétellel számolhatnak az amerikai légi fuvarozók. Az elemzők jó hírekkel is szolgálnak eme cégeknek, előrejelzésük szerint a következő 12 hónapban elsősorban az üzleti utazóknak köszönhetően ismét nőhet az on-line értékesítés bevétele.

A netforgalom növelését a TIA is segíteni kívánja a maga eszközeivel - ez derült ki a szakmai szervezet idei éves konferenciáján, New Orleansban elhangzott értékelésekből. Ezt a célt szolgálják az amerikai beutazásokat, a belföldi turizmust népszerűsítő, a helyfoglalásokat könnyítő, úti tippeket adó weboldalak fejlesztése, köztük is a központi portál szerepét betöltő SeeAmerica.orgé.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.