BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Prémiumos üzenetek

A mobiltelefonos prémium üzenetek forgalmának növekedése 2006-ig jelentősen meghaladja az on-line marketingből származó forgalmat - áll a Jupiter Research nemrégiben közzétett tanulmányában. A vizsgálat szerint a prémium üzenetek forgalma 2006-ban 4,6 milliárd euróra rúg majd. Ugyanabban az évben az on-line hirdetések Jupiter Research által várt forgalma 3,1 milliárd euró körüli.

A tanulmányból kiderül az is, hogy az európai mobiltelefon-tulajdonosok 2005-re 22,2 milliárd eurót költenek majd telefonos üzenetekre. Igaz, az összes költésnek várhatóan csak a 18 százalékát adják az MMS-ek (Multimedia Messaging Service), amelyek színes képekkel is illusztrálható képes üzeneteket is közvetíthetnek.

A Jupiter Research kutatása azt is előrevetíti, hogy 2007-ig a személyek közötti SMS-küldés és -fogadás adja majd az összes üzenetek forgalmának a többségét. Az MMS-ek forgalma az említett időszakban évi 21,4 milliárd üzenetet számlál majd.

Jelenleg egyébként a mobilkészülékeknek mindössze 6 százaléka alkalmas MMS-ek fogadására, a tömegpiaci méreteket három év múlva érheti el a szolgáltatás. Az európai szolgáltatók ebből származó bevétele az idén megközelíti a 70 millió dollárt, 2006-ra azonban már elérheti a 27 milliárdot.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.