BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Java-labor Vasban is

December elején adták át a szombathelyi ELTE Gothard Asztrofizikai Obszervatóriumban a második vidéki Java Szakértői Központot, amely a Sun Microsystems magyarországi leányvállalatának tervei szerint a jövőben folyamatosan kiépülő regionális hálózat második tagja.

A beruházással a világ egyik legelterjedtebb, bárki számára hozzáférhető, nyílt, internetes programozási nyelv válik elérhetővé a nyugat-magyarországi felsőoktatásban részt vevő diákok számára. A központban a Sun Microsystems mintegy 10 millió forint értékben egy központi szervert, valamint tizenkét munkaállomást helyezett el, így az intézmény az üzemeltetés terén is jelentős megtakarításra számíthat. A térítésmentesen rendelkezésre bocsátott eszközök értéke mintegy tízmillió forint.

Magyarországon a Sun az elmúlt két esztendőben évi mintegy 100 millió forint értékben adományozott eszközöket és szoftvereket oktatási intézmények számára, továbbá évi 300 millió forint értékben nyújtott támogatást jelentős kedvezmények formájában. Adományként jött létre többek között a BME-n a Java Szakértői Központ, az ELTE-n üzemelő labor, valamint a Fazekas-gimnázium internetes laborja, továbbá a pécsi Zipernowksy Károly Műszaki Szakközépiskolában tavasszal átadott labor, amely az országos hálózat első vidéki tagja volt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.