BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Közbeszerzési hírek

Pályázat az e-kormányzati gerinchálózatra

A Miniszterelnöki Hivatal (MeH) Kormányzati Informatikai és Társadalmi Kapcsolatok Hivatala tárgyalásos gyorsított eljárást indított az elektronikus kormányzati gerinchálózat (ekg) első vidéki ütemének megvalósítása érdekében 12 megyei intézmény és a MeH közötti nagy sebességű adatátviteli összeköttetések kialakításához szükséges optikai-hálózati eszközök és az ezeket támogató szoftvereszközök beszerzésére. A műszaki követelmények tételes felsorolását tartalmazó segédlethez az érdeklődők hozzájuthatnak. A teljesítés helye a MeH mint hálózati központ és a megyeszékhelyek. Az eszközök szállítását és üzembe helyezését a szerződés aláírását követő négy héten belül kell teljesíteni. Az ajánlatkérő által meghívni kívánt ajánlattevők keretszáma tíz. A már kiválasztottak: a Lias-Networx Hálózatintegrációs Kft., a Siemens Telefongyár Kft., a Synergon Informatika Rt., az ATL Kft., a Montana Információtechnológiai és Kommunikációs Rt., valamint az Albacomp Számítástechnikai Rt. (Közbeszerzési Értesítő, VG)



Adatrögzítő programot készítő kerestetik

Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Kht. nyílt eljárásban kér ajánlatot 25 millió karakter kétszeri adatrögzítésére, a feladat elvégzéséhez szükséges speciális adatrögzítő program készítésére, a hibás bizonylatok javítására, továbbá a megrendelő utasításai alapján a rögzített bizonylatok és az adatrögzítő program CD-n történő átadására. A teljesítés határideje (vagy a szerződés időtartama): 20 millió karakter esetében 2003. február 14.-március 18., ötmillió karakter esetében 2003. március 25.-április 4. között. (Közbeszerzési Értesítő, VG)



Dél-dunántúli komplex portál készül

A Dél-dunántúli Regionális Portál Konzorcium tárgyalásos gyorsított eljárást indított a dél-dunántúli régió (Baranya, Somogy és Tolna megye) komplex elektronikus portáljának és szerkesztőségének létrehozására, az üzemeltetés feltételeinek (hosszú távú szponzor, hirdetési bevétel) biztosítására, valamint a megvalósításhoz szükséges hardver- és szoftvereszközök szállítására. A megvalósítás célja, hogy olyan webhely jöjjön létre, mely széles körű információs tartalmával, régióspecifikus adattárával, struktúrájával képes előlépni első számú információs kapuvá a térségben élők és a régió iránt érdeklődők számára, és ezáltal a Dél-Dunántúlt hatékonyan meg tudja jeleníteni a világhálón. A teljesítés helye Kaposvár, határideje: 2003. április 5. (Közbeszerzési Értesítő, VG)



OEP-megbízást nyert a Szenzor

Három ajánlattevő közül a Szenzor Számítóközpont Kft. nyerte az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) nyílt pályázatát. A feladat a bejelentett személyek jogviszonya adatait tartalmazó bejelentőlapok OCR/ICR technikával történő beolvasása és rögzítése, valamint a rögzített adatoknak az OEP adatbázisaiból történő tisztítására alkalmas megoldás szállítása, üzembe helyezése, valamint a leszállított rendszer támogatása. A nyílt közbeszerzési eljárásra a nyertesen kívül a BULL Magyarország Kft. és a FreeSoft Kft. tett ajánlatot. A nyertes árajánlat bruttó 14 128 750 forint. (Közbeszerzési Értesítő, VG)



Állatmozgásokat regisztráló rendszer

A Semper Idem Rendszerfejlesztő és Üzemeltető Kft. a nyertese az Országos Mezőgazdasági Minősítő Intézet hirdetmény közzététele nélküli tárgyalásos eljárásának. Feladata a Sertés Pilot rendszer használata a sertéstenyészetek és állatmozgások regisztrálására és a rendszer továbbfejlesztése, módosítása. Az ajánlattételre egyedüliként ezt a kft.-t kérték fel. Az ellenszolgáltatás összege regisztrált tenyészetekre vetítve 400, regisztrált szállításokra 250 forint. Az ajánlatkérő rendelkezésére álló keretösszeg 95 millió forint, amely az áfát nem tartalmazza. (Közbeszerzési Értesítő, VG)



Udvari notebookszállítás 485 millióért

Hat ajánlat érkezett a Miniszterelnökség Közbeszerzési és Gazdasági Igazgatósága által 485 millió forint keretösszegű, notebookok beszerzésére (azok alkatrészeivel, kiegészítőivel történő ellátására és a kapcsolódó szolgáltatások teljesítésére) indított közbeszerzésre. Az ellátást a szerződés teljes időtartama alatt folyamatosan biztosítani kell a központosított közbeszerzésbe tartozó összesen 1010 intézmény részére a következő három részteljesítés szerint: kelet-magyarországi székhelyű közigazgatási intézmények ellátása kelet-magyarországi szervizközponttal, a nyugat-magyarországi és budapesti közigazgatási intézmények csomagküldéssel történő ellátása (1. részteljesítés), nyugat-magyarországi székhelyű közigazgatási intézmények ellátása nyugat-magyarországi szervizközponttal, a kelet-magyarországi és budapesti közigazgatási intézmények csomagküldéssel történő ellátása (2.), valamint budapesti székhelyű közigazgatási intézmények ellátása budapesti szervizközponttal, a nyugat- és kelet-magyarországi közigazgatási intézmények csomagküldéssel történő ellátása (3.). A hirdetmény közzétételével indított tárgyalásos eljárás 1. és 2. részteljesítésének nyertese a Portocom Rt., a harmadiké a Technotrade Rt. Az ellenszolgáltatás az 1. részteljesítésben Toshiba notebookok és kiegészítőik (bruttó 195 000 000 forint), a 2. és 3. részteljesítésben Portocom notebookok és kiegészítőik (bruttó 145 000 000 forint). (Közbeszerzési Értesítő, VG)



Tanulmány készül a távközlési piac jövőképéről

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium a magyarországi távközlési piac jövőképe című tanulmány készítésére kér ajánlatot. A tárca a hirdetmény közzétételével induló tárgyalásos eljárás alkalmazását azzal indokolja, hogy a hírközléssel kapcsolatos jogi háttér átalakítása során a tanácsadó feladatának meghatározása, a feladatmegoldásban igényelt közreműködésnek a mértéke csak a tárgyalások során véglegesíthető. Jelenleg nem határozható meg olyan pontossággal, illetve egyértelműséggel, hogy nyílt, vagy meghívásos eljárásban válasszák ki a legkedvezőbb ajánlatot. A teljesítés határideje a szerződéskötéstől számított két hónap. Az ajánlatkérő által meghívni kívánt ajánlattevők száma négy. (Közbeszerzési Értesítő, VG)

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.