BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Osztriga a metróban

Az intelligens kártyákat kibocsátók piacán meghatározó TranSys konzorcium új díjbeszedő projektet valósított meg a teljes londoni metró- és autóbusz-hálózaton. Az Osztriga nevű program a holland Philips közelítésérzékeléses intelligens kártyájának technológiáján alapul, amelyet a jövő év tavaszától szakaszosan vezetnek be a tömegközlekedés segítésére.

A tárcában kényelmesen elférő kártyákon elektronikusan tárolják az utazással kapcsolatos adatokat. Mivel a rendszer rádiófrekvenciás azonosítású (RFID) csipes technológiával működik, az utasoknak többé nem kell megállniuk és érvényesíteniük jegyeiket a kapun lévő nyílásban. Ezáltal csökken a torlódás a hétmilliós személyforgalmat bonyolító londoni tömegközlekedési hálózatban. Az utasoknak elegendő csak hozzáérinteni a kártyát a metrókapu tetején vagy a busz ajtajánál elhelyezett kártyaolvasóhoz.

Az intelligens kártyák szigorú biztonsági jellemzőkkel rendelkeznek, ezáltal gyakorlatilag másolhatatlanok.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.