BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Távmunka - biztonság

Miközben egyre több dolgozó végzi munkáját a munkahelyétől távol, a vállalatok informatikai rendszereinek veszélyeztetettsége egyre nő. Bár a munkavégzés ilyen módja hatékony lehet, a távolból dolgozók veszélynek teszik ki a vállalatot - akár egy védtelen, nagy sebességű kapcsolaton (ADSL-en vagy kábelmodemen) keresztül, akár egy fertőzött laptop munkahelyre bevitelével - figyelmeztet a védelmi szoftvereket fejlesztő Symantec cég.

A különböző szállítóktól származó, termékekből összetevődő hálózati védelem veszélyei:

1. A többféle termék megvásárlá-sa az informatikai személyzet számára azt jelenti, hogy többet kell telepíteniük, többször kell kezelniük és felügyelniük egyes adatokat. Az egyedülálló termékeknek kicsi a "rálátásuk" a védett környezet egészére. Egy járvány kitörésekor a különféle szállítók által biztosított gyorsjavításokat a különböző módszereken keresztül kell bevizsgálni.

2. Ha több gyártótól szerzünk be termékeket, nem várhatjuk azt, hogy ezek zökkenőmentesen fognak együttműködni egymással. A valóságban a különböző gyártóktól származó termékek alig működnek együtt, és jóformán semmilyen információcsere sem zajlik közöttük. Ez óriási lyukakat hagy a hackereknek.

3. Többe kerül - Az informatikai részlegeknek nagyobb közvetlen és közvetett költséggel jár a különféle, önálló termékek beállítása, kezelése és frissítése, mint amenynyibe egy integrált megoldásé kerülne.

A végeredmény az, hogy nő a rendszer kezelésének és támogatásának a költsége, valamint a birtoklás összköltsége. Az egyesített védelem széles körű védelmet és a kezelésre fordított erőforrások optimalizálását is jelenti. A védelmi módszerek telepítése, a jelentések és a frissítések egyetlen felületről kezelhetők. Ez pénz- és időmegtakarítással jár, és csökkenti a lehetőséget, hogy a hálózat felhasználói szintje védtelen marad. (VG)

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.