BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Intelligens azonosító

A világon elsőként kínál smartkártya-technológiájú és biometriai alapú személyazonosító megoldást három amerikai informatikai cég, a Sun Microsystems, az AC Technology és a Cross Match Technologies.

Adataink megvédésére rengeteg jelszót, PIN-kódot, belépési azonosítót használunk, de ma már léteznek olyan biztonságosabb módszerek is, amelyek az emberi test természetes jellemzőire épülnek. Az ujjlenyomat viszonylag régóta ismert, de újabb módszernek számít például az írisz-, retina-, arc-, hang- vagy kézírás-felismerés is. Ezeket a biológiai azonosítókat egyrészt nem tudjuk elfelejteni, másrészt sokkal nehezebb velük visszaélni.

Az AC Technology BiObex nevű, biológiai azonosítást felismerő szoftveréből, a Cross Match Technologies Verifier E ujjlenyomat-olvasójából és a Sun Microsystems úgynevezett vékonykliens asztali munkaállomásaiból álló rendszer az első olyan biometriai alapú hitelesítési megoldás, amely megfelel az amerikai szövetségi nyomozóhivatal (FBI) előírásainak. A megoldás eredetileg az USA kormánya számára készült, de igen jól használható más területeken is, mint az egészségügy vagy a bankvilág, ahol kulcsfontosságú a személyazonosság igazolása, a csalások és számítógépes terrorcselekmények megakadályozása. Az új BiObex szoftver segítségével nemcsak az asztali gépekhez, hanem bármely más fizikai vagy digitális portálhoz és más belső céges hálózatokhoz, vagy az internethez való hozzáférés is szabályozható.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.