BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Online: új nyelvet fejleszt

Az Oktatási Minisztérium a múlt évben infokommunikációs technológiák és alkalmazások témakörben pályázatot írt ki. A pályázat célja a piacképessé váló, új eszközök, szolgáltatások és eljárások kidolgozásának és kipróbálásának illetve, közhasznú alkalmazások kifejlesztésének támogatása az információs és kommunikációs technológiák és alkalmazások területén.

A támogatást nyert pályázónak maximum három év áll rendelkezésére a projekt megvalósítására. Az igényelhető támogatás értéke 5-75 millió forint közötti összeg.

A támogatást nyert vállalkozások között van a pénzintézeti szoftverek fejlesztésében és bevezetésében többéves tapasztalattal bíró Online Rt. is. A cég 70 millió forintos projektterve az oktatási tárca pályázatán 40 százalékos támogatást nyert el.

Az Online Rt. egy új generá-ciójú banküzemi formalizációs nyelv, a "BPL" (Business Programing Language) kifejlesztését tűzte ki célul. Ez a nyelv lehetővé teszi a rendszerbe illesztett számla-, ügyfél-, tranzakciótípusok, banktermékek, illetve a legkülönbözőbb eljárások módosítását. Az új technológia alkalmazása lehetővé teszi egy bonyolult, nagyméretű, adatbázis-alapú, grafikus vagy karakteres felületű szoftveralkalmazás teljes forráskódjának megírását, bármilyen más, idegen programozási nyelv használata nélkül.

Az új programnyelv alkalmazásával kapcsolatban a cégnek már vannak tapasztalatai; egy korábbi fejlesztési változatban egy banküzemi modulnál a gyakorlatban is eredményesen alkalmazták. (VG)

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.