BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Digitális alkotói pályázat

A japán Canon cég erre az évre is meghirdeti a világméretű digitális alkotások pályázatát, amelyre a pályaműveket 2003. szeptember 4-éig lehet beadni. A Canon Digital Creator's Contest 2003 az elmúlt évhez hasonlóan 4 kategóriából áll: digitális fotó (nyomtatás), digitális grafika / illusztráció (nyomtatás), digitális video és web. Minden kategóriában egy első, egy második és három harmadik díj mellett öt elismerést és egy Canon-díjat ítéltek oda. Az első, a második, a harmadik és a Canon-díjas pályázók pénzjutalmat és Canon-termékeket kapnak. Az elismerésben részesülteket szintén Canon-termékekkel jutalmazzák. A pályázaton a pénznyeremény összértéke 117 ezer dollár, amiből a kategóriánként első helyezettek díja 20 ezer dollár.

A világ minden részéről várják a profi és amatőr alkotóművészek munkáit, amiket a Canon Digital Creator's Contest-pályázat Amszterdamban, Tokióban, New Yorkban és Hongkongban kialakított irodáiban adhatnak le.

A magyarországi pályázatok eljuttathatók a Canon Hungária

Kft.-n keresztül is, legkésőbb 2003. augusztus 15-ei leadással.

A Canon Inc. tervei szerint az idei győzteseket 2003. december 5-én Tokióban, az aojamai Spiral Hallban hirdetik ki. A nyertes munkákat a Spiral Gardenben állítják ki december 6-ától 14-éig.

A 2002. évi pályázatra, ami már a harmadik volt a sorban és a tengerentúli művek beadását megkönnyítendő globális versengéssé nőtte ki magát, 77 országból és régióból összesen 5205 pályamunka érkezett, majd negyedrészük (1099) Európából.

Magyarországról a tavalyi versenyre összesen 29 pályázat érkezett, minden kategóriában volt magyar pályázó.

A 2002-es év nyertes pályamunkái - köztük két első helyezett Német- és Franciaországból, illetve egy második, szintén Franciaországból - a következő hónapokban Európa több pontján lesznek láthatók. A nyertesek között Kelet-Közép-Európa is képviseltette magát, hiszen egy lengyel pályázó is díjat nyert. (VG)

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.