BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ősztől ügyfélszolgálati képzés indul

Magyarországon több mint 110 ezren dolgoznak ügyfélszolgálati munkakörben; közülük kb. 10 ezren telefonos és 100 ezernél is többen személyes ügyfélszolgálaton. A növekvő piaci igények és elvárások miatt szakemberek, hazai nagyvállalatok - a Westel Mobil Távközlési Rt., az OTP Bank Rt., a Pannon GSM Távközlési Rt. és a Marketlink Kft. -, valamint oktatási intézmények fogtak össze a szakma iskolarendszerű képzési feltételeinek megteremtése érdekében. Várhatóan júniustól már be lehet iratkozni a szeptemberben induló, államilag elismert "integrált ügyfélkapcsolatok (call center) asszisztense" és "ügyfélszolgálati asszisztens" képzésekre.

A tapasztalatok szerint évről évre növekszik az ügyfélszolgálatokon dolgozók száma, és a foglalkoztatottakon belüli arány megközelítheti majd a Nagy-Britanniában mért másfél százalékot, a jelenlegi érték háromszorosát.

Az üzleti életben versenyelőnyt kínáló minőségi ügyfélkezelés elsősorban az emberi tényezőn, a munkatársak felkészültségén múlik.

A tavaly indult kezdeményezés eredményeként elkészült a középfokú nappali tagozatos képzés szakmai és vizsgakövetelmény-rendszere, amely egy tízéves képzési koncepció első lépése. További jelentős lépés, hogy az induló középfokú képzés - "ügyfélszolgálati asszisztens", illetve "integrált ügyfélkapcsolatok (call center) asszisztense" - bekerült az Országos képzési jegyzékbe. Jelenleg is folyik a szakma központi programjának kidolgozása, és elkészült az iskolák technikai, tárgyi és személyi feltételeinek felmérése.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.