BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kiemelt régiós fejlesztések

Mintegy 64,7 millió forintot ítélt oda a közelmúltban pályázati úton a GKM Turisztikai Hivatala a régiós jelentőségű turisztikai fejlesztéseket elősegítő megvalósíthatósági tanulmányok elkészítésére. Az összesen 25 nyertes pályázó mintegy fele kapott hárommillió forint támogatást, míg a legkisebb megítélt összeg 666 ezer forint volt.

A regionális fejlesztések között is kiemelt szerepet kaptak a termál- és wellnessberuházások, amit mutat az is, hogy - egyebek mellett - a hódmezővásárhelyi, a mezőfalvi, a veresegyházi önkormányzatok is a legmagasabb összegű támogatást kapták. Érdekesség, hogy a Máriavölgyben - egy már működő golfpálya mellé - újabb 18 lyukú pálya megépítését fontolgatják a tulajdonosok, aminek szolgáltatásait egy hotel megépítésével is gazdagítanák. A megvalósíthatósági tanulmány ennek életképességét méri fel. Bővül Ópusztaszer kínálata is, hiszen egy "gyermektanya" létesítését fontolgatja egy vállalkozás. A nagyvárosok közül ebben a pályázati fordulóban Debrecen és Eger önkormányzata nyert el 2,75, illetve 3 millió forint támogatást. Míg a cívis város a nagyerdei csónakázótó helyén egy felszíni parkoló építésének lehetőségét vizsgálja, s a Békás tavat bővítené csónakázótóvá, addig Egerben a városvezetés a pincesorok közterületi rendezési tervének elkészítéséhez kapott támogatást. (VG)

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.