BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

HP: átalánydíjas printmodell

A nyomtatási költségek kiszámíthatósága érdekében a közüzemi díjfizetéshez hasonló átalánydíjas konstrukciót vezetett be céges ügyfeleinek a közelmúltban a HP Magyarország - tudtuk meg Czinege László vezérigazgató-helyettestől. A HP ajánlata a valódi fogyasztáson alapuló árazási modell, amely figyelembe veszi az egyes részlegek vagy akár az egyes dolgozók felhasználását, illetve az egyes eszközök üzemeltetési költségszintjét. Ezt az árazási modellt alkalmazó vállalatok minden hónapban azonos összegű, a tervezett nyomtatási mennyiségen alapuló díjat fizetnek - tette hozzá.

Az eddig alkalmazott fix lapköltséges árazási modell - bár egyszerű és átlátható a cégek számára - kényszerűen becslésekre épül. További hátránya, hogy a nem homogén eszközpark esetén nehézkes elszámoláshoz vezethet, a különböző eszközök kellékanyag-felhasználása ugyanis nagyban eltérő, vagyis különböző költségszint mellett üzemeltethetők.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.