BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

VoIP: újabb Cisco akvizíció

A Cisco Systemsnél végleges megállapodás született a kaliforniai székhelyű VoIP-specialista, a Sipura Technology Inc. megvételéről. A tranzakció az otthoni és kisirodai vezeték nélküli, illetve hálózati hardvereszközök meghatározó szállítójaként ismert Linksys divízió eddigi első cégfelvásárlása. A lépés üzleti hátterében azok a kutatások is ott állnak, amelyek szerint a jelenlegi nyolcmillióról 2009-re közel 60 millióra nőhet azok száma, akik otthoni szélessávú internetkapcsolatukat VoIP-technológián alapuló telefonálásra használják.

A fogyasztói VoIP-termékek gyártásában élenjáró Sipura jelenleg a Linksys hálózati VoIP-eszközeinek egyik legfontosabb technológiai szállítója. Technológiáján és ügyfélkapcsolatain kívül a cég alapos VoIP-ismeretekkel felvértezett szakembercsapata a Linksys hang- és videoátviteli, valamint egyéb területeken tervezett kutatási és fejlesztési tevékenységének bővítésében játszik majd szerepet.

A megállapodás szerint a Cisco közel 68 millió dollárt fizet a Sipuráért részvényekben és opciókban. A szokásos szerződéskötési feltételek szerint létre jövő ügylet lezárására az amerikai felügyeleti szervek jóváhagyását követően, várhatóan a Cisco 2005-ös üzleti évének július 30-ával végződő negyedik negyedévében kerül sor. (VG)

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.