BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csapás a kártyás adattolvajokra

Az ukrán rendőrség letartóztatott egy férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy közreműködött a világ egyik legnagyobb, lopott hitelkártyaadatokat forgalmazó földalatti hálózatának felépítésében. A Carderplanet.com hálózatban több millió lopott hitelkártya adatai cseréltek gazdát, amelyek segítségével azután csalásokat követtek el. A hálózatot ugyan tavaly leállították, azonban a hatóságok azóta is kitartóan nyomoznak az ügyben. Az ukrán rendőrség közölte, hogy a vizsgálat jelenleg is folyik, és Dimitrij Ivanovics Golubov mellett további személyek letartóztatására is számítani lehet. Larry Johnson, az amerikai titkosszolgálat különleges ügynöke szerint Golubov elfogása jelentős előrelépés az internetes bűnözés elleni harcban.

A Carderplanet.com 2001-ben kezdte meg működését és mintegy hétezer felhasználója volt, főként Kelet-Európából, illetve Oroszországból. A weboldal nagy része orosz nyelvű volt, de létezett külön angol fórum a nyelvet nem beszélők számára. A látogatók úgy adták-vették a bankoktól, elektronikus üzletektől és más helyekről lopott adatokat - neveket, címeket, kártyaszámokat, jelszavakat - mintha az ócskapiacon lettek volna. A hatóságok szerint a Carderplanet.com hálózatot legalább egy tucat bűnözőből álló csoport működtette. (HWSW)

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.