BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szoftverrel a terroristák ellen

A júliusban Londonban végrehajtott terrortámadások újra ráirányították a biztonsági szakemberek figyelmét a terroristák és gyanús személyek nagy tömegben történő, azonnali felismerésére képes megoldásokra. A kaliforniai Pixlogic cég a közelmúltban jelentette be, hogy az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) támogatásával sikerült kifejleszteniük egy olyan alkalmazást, amely képes ellátni ezt a feladatot - derül ki a World Tribune internetes újság összeállításából.

A vizuális kereső- és felismerőszoftvereket fejlesztő vállalat olyan megoldást hozott létre, amelynek segítségével a legforgalmasabb helyeken - repülőtereken, metró- és vasútállomásokon - is ki lehet szűrni a gyanús személyeket. Az elhárító szervezetek munkáját várhatóan nagymértékben megkönnyítő új rendszer képes gyorsan, nagy pontossággal összehasonlítani az adatbázisában tárolt, a biztonsági kamerákból vagy egyéb forrásból származó álló- és mozgóképeket. A kaliforniai társaság megoldásával a videofelvételeken észlelhető rendellenességek - így például ha valaki szokatlanul nagy tárggyal közlekedik, vagy ha egy teherautó többször visszatér egy helyre - is kiszűrhetők.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.