BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Titkosított nettelefonálás

Az interneten keresztüli telefonhívások lehallgatását megakadályozó megoldást fejlesztett ki a titkosítási alkalmazásairól ismert Phil Zimmermann - derül ki a PC World összeállításából. Az új titkosító eljárás prototípusával már sikerült telefonálni, de a fejlesztő szerint még nem elég kiforrott a megoldás, bár ennek inkább a tesztnél használt nyílt forráskódú Shtoom VoIP-os kliensszoftver az oka, és nem a titkosító program. A megoldás eredményes használatához az interneten keresztüli telefonbeszélgetés során mindkét felhasználónál futnia kell az alkalmazásnak. A VoIP-os beszélgetések titkosítására ugyan már született néhány alkalmazás, ezek azonban nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket. A publikus kulcsú (PKI-) megoldások ugyanis túlságosan nehézkesnek bizonyultak, így Phil Zimmermann más utat választott, mivel attól tartott, túlságosan bonyolulttá válna az alkalmazás.

A VoIP-os telefonhívások biztonságát garantáló alkalmazás komoly lendületet adhat a megoldás elterjedésének a vállalatok, intézmények körében is, ahol a korlátozott szolgáltatások mellett leggyakrabban a biztonság hiányát hozzák fel a bevezetés ellenérveként.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.