BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

E-világjárók nyomában

Egyre több cég kínál audiós térképpel is bővített idegenvezető programokat, amelyeket MP3-lejátszóra letöltve segítségükkel ismertebb fővárosokba, városokba, múzeumokba juthatnak el a turisták. A Soundwalk cég New York megismeréséhez 13 különböző útvonalat kínál, így például olyan különlegességeket, mint például bronxi hiphop-, illetve graffitiséták, a manhattani Chinatown vagy Little Italy, egyenként 12 dollárért. Londonra specializálódott a Bluebrolly, amely a turistáknak számos „hangos sétakalauzolást” kínál, a 4,99 fonttól kezdődő „Audio Walks” túrák CD-formátumban is megrendelhetők.

Az ingyenesen hozzáférhető „audio-útikönyvek” kínálata sem csekély, bár ezen esetek többségében korántsem olyan részletes a kalauzolás. Az Italyguides honlapján Rómáról, Velencéről és Firenzéről találnak útikalauzt az érdeklődők.

A külföldi felfedező utakra autóval indulók hamarosan más hasznos szolgáltatást is letölthetnek MP3-lejátszójukra vagy mobiltelefonjukra. Olasz kutatók egy vezeték nélküli útbiztonsági rendszert fejlesztettek ki, amely előre figyelmeztet a veszélyes kereszteződésekre.

Összeállításunk a 4. oldalon

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.