BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Több lesz a mobil, mint a lakos

Az esztendő végére Németországban a mobiltelefonok száma nemcsak eléri, hanem meg is haladja a lakosok számát - tűnik ki a Springer Kiadó Távközlés 2006 című most közzétett tanulmányából.

Németországban már csaknem minden egyes lakosra jut egy mobil-telefon, de a drótnélküli távközlésben érdekelt cégek reklámkampányainak eredményeként az év végére a mobilkészülékek száma meghaladja a 82 milliót is. A Távközlés 2006 című tanulmány szerint máris csaknem 9 millióra tehető azon készülékek száma, amelyek hozzáférhetővé teszik az internetet is. A mobiltelefonok eredeti rendeltetése mellé újabb lehetőségek sorakoznak fel, így egyre többen - elsősorban fiatalok - rajtuk keresztül hallgatnak főleg könnyűzenét.
A Springer Kiadó megbízásából készült felmérés utal arra is, hogy a hordozható készülékek fokozatosan a háttérbe szorítják a vezetékes telefonokat, ugyanis már 2 millió fölé emelkedett azok száma, akik csupán mobillal rendelkeznek, illetve emiatt felmondták telefon-előfizetésüket. (inforadio.hu)

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.