BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Új elnökség és Charta az Inforumban

Az Inforum szerint hat évvel a Magyar Informatikai Charta megjelenése után is aktuálisak a 2000-ben kitűzött információs társadalmi célok.

Az Informatikai Érdekegyeztető Fórum legutóbbi közgyűlésén határozat született egy újabb charta összeállításáról. A szakmai szervezet szerint továbbra is szakadék tátong az informatikai eszközöket felhasználók és a digitálisan írástudatlanok között. Az Inforum tagszervezetei attól tartanak, hogy míg az infrastruktúra- és gazdaságfejlesztés már gazdára talált, az IHM megszűntével azonban a társadalmi modernizáció kérdése háttérbe szorulhat. 

Az Inforum úgy véli, mindenekelőtt a vállalkozások és a magánemberek életminőségét javító szolgáltatások ismertté tételére és elterjesztésére, a felhasználók tovább erősödő érdekvédelmére van szükség. Az informatikai eszközök használatának ma már nem annyira pénzügyi, mint inkább mentális gátjai vannak. Újabb felhasználói tömegek belépése nélkül az e-kormányzati rendszerek kihasználásában sem várható előrelépés. Az internet-előfizetések számának növelése érdekében a mindennapi élethez kapcsolódó (például egészségügyi, lakberendezési, adózási, stb.) információkat kínáló weboldalakra legalább annyira szükség van, mint kormányzati vagy e-kereskedelmi portálokra.

Számos tennivaló várat magára a felnőtt- és szakoktatás terén is. Specializált oktatást és tananyagot igényel az idősebb korosztály, illetve a középfokú vagy annál alacsonyabb végzettségű munkavállalók és a vidékiek milliós tábora.

A szervezet a közgyűlésen tisztújítást is végrehajtott. Ezen megerősítették Beck Györgyöt elnöki tisztében, és frissült az elnökség tagjainak névsora. Az alelnökökké választották Gáspár Mátyást, Martos Balázst, Mlinarics Józsefet, Reszler Ákosz, Szalay Sándort. Az Inforum munkáját rajtuk kívül Mayer Erika infomediátor és Risztics Péter NHIT-képviselő segíti.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.