BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A kínai kommunisták pártutasításra blogolnak

A Beijing News jelentése szerint körülbelül húsz kínai tisztviselő nyitott blogot, miután Kommunista Párt helyi vezetőjétől kifejezett bátorítást – amit a helyi viszonyok közepette nyilvánvalóan utasításként kellett értelmezni – kaptak erre.

Egy nemrégiben lezajlott gyűlésen Csang Hszinsi, a Csiangszu tartományban fekvő Szucsien város párttitkára felkérte a különböző területi vezetőket, hogy írjanak blogot, s „folytassanak vitákat és osszák meg megfigyeléseiket mindenkivel, tegyék lehetővé, hogy mindezeket mások olvashassák, s tartsák fenn ezt az érzékeny kommunikációs csatornát, mely a párhivatalnokok és a tömeg között létrejön” – idézi Hszinsit a kínai lap. Saját blogjában a párttitkár is hasonlóképpen tesz, mert szerinte káros a kínai néppel szembeni lenéző távolságtartás gyakorlata, melyet a kormány és a Párt elitcsapata űz, hiszen ennek következtében a tömegek és vezetőik elszakadhatnak egymástól.

Mindezen kedvezőnek tűnő változás hírét kommentálva a kínai újságíró azért megjegyezte, hogy a blogoldalra belépő egyszerű állampolgárnak nincs lehetősége a blog azonnali kommentálására – mindezt a város számítástechnikai vezetői átmeneti, hamarosan kiküszöbölendő hibának tartják. (it.news.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.