BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Fogalmunk sincs az információtechnológiáról

Az emberek többsége nem ismeri itthon a legújabb információtechnológiai fogalmak jelentését, többek között a 3G-t sem – derül ki a Szonda-Ipsos legfrissebb infokommunikációs kutatásából.

A kutatásban hat új keletű technikai eszközről, illetve elnevezésről kellett eldönteni a válaszadóknak, azok mely kommunikációs formához kapcsolódnak. A válaszadók egyedül a televíziózáshoz használt dekódert és az internetezéshez szükséges modemet tudták többé-kevésbé helyesen társítani, a többség azonban vagy egyetlen kommunikációs formához sem tudta kötni a vizsgált fogalmakat, vagy tévesen kapcsolta össze őket.

A legtöbbek által felismert eszközt, a dekódert a megkérdezettek közel fele szerint a televíziózáshoz használjuk, tíz százalék azonban az internethez kapcsolódó berendezésként ismeri. VGO

A TELJES CIKK ITT OLVASHATÓ

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.