BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Kemény" mobilosok vagyunk a régióban - Rengeteg a letöltés

Az idén várhatóan mintegy 65 millió eurót fordítanak a hazai mobilfelhasználók különböző prémium (emelt díjas) szolgáltatásokra, míg tavaly még 45-46 milliós volt ez az adat – mondta el Malcsiner Péter, a Metacom Holding Zrt. vezérigazgatója. Ezzel a régióban Lengyelország mögött – a közel negyvenmilliós államban ebben az évben 105 millió euró körüli összeget költenek a mobilosok prémium termékekre – a második helyen van Magyarország.

A térségben a mobiltartalom-szolgáltatást tekintve a magyar, a cseh, a lengyel és a szlovén piac hasonlít leginkább egymáshoz, de ezek is féléves-éves lemaradásban vannak a nyugat-európaiakhoz képest.

Annak mérésére, hogy egy adott országban a felhasználók mennyire nyitottak és mennyire felkészültek készülék- és szolgáltatásválaszték szempontjából, a mobiltelefon alapfunkcióján, a telefonáláson túl más szolgáltatásokat is igénybe kell venni, a hangalapú/nem hangalapú szolgáltatások aránya az egyik legkifejezőbb mérőszám. Magyarországon a nem hangalapú szolgáltatások igénybevételének aránya 10-15 százalék a teljes bevételhez képest, míg Nyugat-Európában ez az érték már elérte a 15-25 százalékot. Magyarország ugyanakkor élen jár a fejlesztésben: regionális szinten itt állítják elő a legtöbb mobiltartalmat, amelynek meghatározó részét teszik ki a Metacom leánycége, az M Factory saját fejlesztésű tartalmai – közölte Malcsiner Péter. VGO

A TELJES CIKK ITT OLVASHATÓ

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.