BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A virtuális pénz ellen harcol Kína

A kínai hatóságok hadat üzentek a szerintük a valós világ gazdasági és pénzügyi rendszerét fenyegető, internetes játékokban használatos virtuális pénz ellen. Az ázsiai ország vezetői amiatt aggódnak, hogy ezek használatával meg lehet kerülni az állam rendkívül szigorú szerencsejáték-szabályozását, vagy illegális pénzeket moshatnak tisztára a bűnözők.

A kínai polgárok különösen a hongkongi Tencent internetes cég által osztogatott QQ érméket kedvelik. A 220 millió regisztrált felhasználóval büszkélkedő Tencent.com által „kibocsátott” pénzért különféle szerencsejátékokban lehet részt venni. Emellett a QQ-t néhány cég fizetőeszközként is elfogadja, s az több helyen remimbire, vagyis jüanra, a hivatalos pénznemre is átváltható.

A pekingi hatóságok ezért márciustól megtiltották, hogy valós termékeket lehessen a virtuális pénzért vásárolni, s tilos az ilyen fizetőeszköz igazi fizetőeszközre váltása is. A Tencent azonban úgy véli, hogy az igen szigorú jogszabálynak nemcsak a gyakorlati alkalmazhatósága, de az értelmezése is igencsak kérdéses. (VG)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.