BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Adattolvaj-felderítő

Egy egyszerű pendrive, mobiltelefon, digitális kamera, MP3-lejátszó ma már akár több gigabyte adat tárolására is alkalmas, és bármely USB- vagy egyéb, a számítógépen található portra csatlakoztatható. Ezeken az eszközökön így a kényes információk könnyen eltulajdoníthatók, de hasonlóan veszélyes, ha egy céghez illetéktelenül nem jogtiszta szoftvereket vagy kémprogramokat juttatnak be. Mivel a portokat számos, rendszeresen igénybe vett eszköz – például nyomtató – is használja, ezek általános tiltása nem célravezető. A Pointsec Mobile Technologies közelmúltban dobott piacra egy olyan megoldást, amelynek segítségével a számítógépeken található USB-, bluetooth, infravörös, FireWire és egyéb portok, illetve a rajtuk ki- és beáramló információ szabályozható, felügyelhető. Meghatározható, hogy milyen eszközök csatlakoztathatók és melyek nem, az adattárolásra alkalmasak titkosítva legyenek-e, és azokon milyen adatok kerülhetnek ki a cégtől, illetve milyenek juthatnak be oda.

A vállalatot és termékeit itthon is forgalmazó Filter:max a közelmúltban bejelentette, hogy weboldaláról ingyenesen elérhetővé teszi a Pointsec Device Discovery eszközt, ennek használatával feltérképezhető, milyen eszközöket használtak és használnak a munkatársak. E lista ismeretében kimutathatók a felhasználói szokások, így a védelem tervezésénél konkrét adatokra támaszkodhatnak az IT-szakemberek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.