BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Eldobható e-mail

Az internetes szolgáltatások igénybevételéhez gyakran szükséges megadnunk az e-mail címünket, amely ezáltal akaratlanul is prédájává válhat a spamküldőknek. Mindez elkerülhető az „eldobható” e-mail címek használatával.

Az interneten keresztül ma már sokféle hasznos szolgáltatást vehetünk igénybe: letölthetünk szoftvereket, filmeket, rendelhetünk ételt vagy éppen új számítógépet. Az online szolgáltatásokhoz regisztrálnunk szükséges, e folyamat során legtöbbször meg kell adnunk az e-mail címünket, erre érkezik a visszaigazolás, illetve ebben kapunk felhasználónevet, jelszót vagy a regisztrációt hitelesítő linket. A tartalomszolgáltatók élnek a lehetőséggel és marketingcélból saját termékeikkel, szolgáltatásaikkal kapcsolatos újdonságokról tájékoztatnak bennünket elektronikus levélben. Ez a megoldás hasznos, ám ha minden cégtől kapunk ilyen ismertetőt, gyorsan megtelik a postafiókunk. A szolgáltatók ugyan legtöbbször lehetőséget adnak arra, hogy a regisztrációkor eldöntsük, kérünk-e tájékoztató leveleket, ám e-mail címünk akaratlanul is kikerülhet az ellenőrzésünk alól, amelyre a spamküldők azután hamar lecsapnak.

A hardveres és szoftveres spamszűrő megoldásokkal foglalkozó MPP új, ingyenes szolgáltatásként egyszerű megoldást kínál arra, hogyan ne kerüljön a címünk illetéktelenek kezébe, akik azután kéretlen levelekkel árasztanák el a postafiókjainkat. Ehhez elég egy eldobható e-mail címet létrehoznunk, amelyet nyugodtan használhatunk az online regisztrációk alkalmával.

Az eldobható címre érkező leveleket a szolgáltató MPP a személyes postafiókunkra küldi tovább, így a regisztráció után érkező fontos információkat megkapjuk, majd az e-mail címet – egy óra, egy nap vagy néhány beérkező üzenet után – „kikapcsolhajtuk”. Ha pedig legközelebb szükségünk lesz eldobható e-mail címünkre, elég ellátogatni a szolgáltatás honlapjára, ahol egy kattintással aktiválhatjuk „alvó” címünket.

Az eldobható e-mail cím ingyenes, és a http://eldobhato.mpp.hu honlapon bárki igénybe veheti. A regisztrált eldobható cím megmarad, és csak mi férhetünk hozzá.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.