BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hitelesíthető PDF dokumentumok

Az üzleti életben egyre többször PDF-állományként mozognak az ajánlatok, szerződéstervezetek, számlák a gazdasági szereplők között, mivel egy-egy dokumentum PDF formátumba való konvertálása gyorsan és egyszerűen végrehajtható. Ráadásul a nemzetközi szabványnak köszönhetően a legkevésbé torzítja az eredeti szövegszerkesztett dokumentum megjelenítését.

A PDF-ben előállított dokumentumok könnyen kezelhetők, de legtöbbször hiányzik róluk a hitelesítés, így nem tekinthetők jogilag elfogadott okiratnak. Erre fejlesztett ki windowsos alapú szoftvert az e-aláírás hitelesítési szolgáltatással foglalkozó NetLock Kft. Az ezzel a szoftverrel aláírt dokumentumok, szerződések hitelesnek tekinthetők, teljes mértékben megegyeznek az egy vagy két tanú által aláírt okiratokkal, és interneten keresztül, egyszerűen továbbíthatók a másik fél számára.

A szoftver által hitelesített PDF fájlok ellenőrzése egyszerűen elvégezhető az Adobe Acrobat Reader legfrissebb verziójával, s egyik félnek sincs pluszköltsége a hitelesített dokumentumok ellenőrzésével kapcsolatban. A szoftver akár több száz PDF fájlt képes aláírni rövid idő alatt. Az aláírt PDF-eken vizuálisan is megjelenik az aláírás logója, s az aláírás és időbélyegzés hitelessége könnyedén ellenőrizhető. (VG)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.