BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem apad a spamtenger

Nem csökkent februárban sem a kéretlen üzenetek – spamek – aránya, a teljes levélforgalom mintegy 70 százalékát tették ki a világ vezető informatikai biztonsági cége, a Symantec legújabb spamjelentése szerint.

A februári spamtevékenységek nagyrészt követték az előző hónapokban megfigyelt trendeket, ennek megfelelően a képeket tartalmazó kéretlen üzenetek aránya 38 százalék volt. A felnőtt-tartalmak aránya tovább csökkent, minden eddiginél alacsonyabb szintet, mintegy 3 százalékot képviselt az év második hónapjában.

A leggyakoribbak az általános termékeket vagy szolgáltatásokat reklámozó, illetve az egészségügyi témájú spamek voltak, mindkét kategória 24-24 százalékban képviseltette magát a kéretlen levelek februári forgalmában. Jelentős volt még a felhasználók figyelmét a pénzügyi lehetőségekre, befektetésekre felhívók száma, ezek aránya elérte a 21 százalékot. A Symantec adatai szerint a kéretlen levelek közel 40 százaléka Észak-Amerikából érkezik, a második legnagyobb spamforrás Európa, 30 százalék feletti részesedéssel, míg Ázsia a teljes forgalom mintegy 15 százalékát adja. (VG)

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.