BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Perre megy a BSA

Öt szoftverkalóz ellen indított nemzetközi jogi eljárást az illegális szoftverhasználat elleni küzdelem jegyében a BSA (Business Software Alliance, Üzleti Szoftver Szövetség) – derül ki a szervezet közleményéből. A perbe fogottak közül egy az Egyesült Államokban, egy Nagy-Britanniában, egy Ausztriában, további két személy pedig Németországban tevékenykedik. Ezek a perek csak a kezdetét jelzik a globális szoftverkalózkodás elleni küzdelem kiterjesztésének – nyilatkozta John Wolfe, a BSA internetes jogérvényesítő osztályának igazgatója.

Az interneten vásárolt illegális szoftverek komoly veszélyeket hordoznak: az online értékesítőktől vett, illetve a nem a hivatalos kereskedők honlapjáról letöltött szoftverek 25 százaléka tartalmaz olyan kódokat vagy egyéb szoftvereket, amelyek jelentősen károsíthatják a számítógépek biztonságos használatát és teljesítményét az IDC piackutató felmérése szerint. A próbavásárlások alkalmával pedig az derült ki, hogy 50 százaléknál is kevesebb az esélye annak, hogy eredeti licencű és érintetlen állapotban lévő szoftvert kap kézhez a vásárló.

A múlt évben a BSA számos online aukciósszervert kapcsoltatott le, ezek együttesen több mint 20 ezer szoftverterméket kínáltak, több mint 17 millió dollár értékben. A probléma komolyságát jól érzékelteti, hogy az Egyesült Államokban 8025, a világ más tájain pedig további 5961 aukciósoldalt záratott be a szervezet. (VG)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.