BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tavaszi megújulás

Új névvel, kibővített tartalommal jelenünk meg ez évtől a két éve útjára indított negyedéves infokommunikációs magazinunkkal. Már a korábban Mobilváltóként ismert kiadvány sem csak a vezeték nélküli piac fejleményeit igyekezett időről időre követni, hanem általában a digitális világ egészében zajló eseményeket. Így szinte szükségszerűvé vált az átnevezés. A magazin mostantól Digitrend néven igyekszik a jövőben olvasóinknak az e-világ érdekesebb történéseivel szolgálni, legyen szó az eszközökről, a tartalomról, az egyre jobban digitalizálódó üzletről vagy a technológiától egyre jobban áthatott mindennapi életről. Egy dolog azonban kéretlenül is része kell hogy legyen ma már a témával foglalkozó kiadványoknak – ez az infokommunikációs biztonság kérdésköre. Ezt igazolják az egyes piaci szegmensekkel kapcsolatos felmérések, amelyek az

e-világ rabló-pandúr harcáról számolnak be, az újabb és újabb előre gyakran nem látható nemkívánatos események kapcsán.

Apropó, események, azokból mindig az év elején jut a legtöbb a technológia szerelmeseinek. Talán egyszerre túl sok is. Las Vegas indítja a sort, az ottani szórakoztatóelektronikai kiállítás az internet elterjedésével már nemcsak egy adott térség eseménye, hanem a világháló jóvoltából az ottani bejelentésekről egyazon időben szerezhet tudomást Európa éppúgy, mint Afrika, Ázsia vagy éppen Ausztrália.

A február évek óta a mobilpiacé, a korábbi évek francia (Cannes) helyszíne után a katalán fővárosé, Barcelonáé. A mobilpiac azonban ma már korántsem csak vezeték nélküli telefonálási technológia, hanem egyre jobban összefonódik az elektronika más ágazataival, gondoljunk csak a televíziózásra, tehát az itteni bejelentések sem csak egy adott piaci szegmensnek szólnak.

S akkor még nem esett szó a márciusi nagyágyúról, a világ legnagyobb infokommunikációs találkozójának tartott hannoveri CeBIT-ről, amely évekkel korábban az év technológiai eseményének számított, az ottani bejelentések sokkal nagyobb visszhangot kaptak, mint manapság. Arra a technológiai cégek ma is kínosan igyekeznek figyelni, hogy mindegyik helyszínre előrukkoljanak valami leggel, s bizonyára addig a vásárszervezők sem aggódnak, amíg jelentős kiállító- vagy látogatószám-csökkenést nem tapasztalnak, de úgy vélem, hogy az iparág szereplői maguk is sokallják az év eleji vásárdömpinget.

Ma már sokakban az is felvetődik: a folytonosan megújuló e-világnak nem kellene ezen a téren is előbb-utóbb megújulnia?


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.