BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Pár év múlva robbanás a távközlési piacon

Az üzleti életben ma még főként a hagyományos, vezetékes telefonon (PSTN) beszélgetnek, ám szakértői előrejelzések szerint 2009-2010-re ez az arány átfordul az internet alapú (VoIP) beszélgetések javára - mondta Juhász Lajos, a NAVIGATOR Zrt. vezérigazgatója kedden Budapesten sajtótájékoztatón. 

Hozzátette: napjainkban az VoIP-alapú beszélgetések 10-15 százalékos arányt érnek el.

A vezérigazgató kifejtette: a piaci változásokat követve a zrt. új telekommunikációs üzletága, a NOVATEL Communications olyan egyedi fejlesztésű, internet alapú telefon alközponti megoldást kínál a kis- és közepes cégeknek, aminek használatával akár 30 százalékos költségcsökkentést is elérhetnek, s a beruházás 3-6 hónap alatt megtérül.

A vezérigazgató szerint a 10 főnél nagyobb magyarországi cégek 19 százaléka már felkészült az IP-alapú telefonálásra, míg 49 százalékuk rövid időn belül felkészíthető rá. A fennmaradó hányad főként azért nem lenne képes bevezetni a VoIP-ot, mert nincs széles sávú internet kapcsolata, illetve alközpontja nem alkalmas az internetes telefonálásra.

A NOVATEL Communications saját fejlesztésű alközpontokat használ, ezért az általa kínált megoldással a belföldi telefonbeszélgetések esetén 30-50 százalékos, nemzetközi hívásoknál pedig 80 százalékos költségcsökkentés is elérhető a hagyományos technológiához képest. A cégeknek nem kell előfizetési és kapcsolási díjat fizetniük, az elszámolás pedig másodperc alapú. (MTI Eco)

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.