BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Sikerrel debütált a SonyPlaystation 3 Európában

A Sony még az idén meg kívánja szerezni a piacvezető rangot az új generációs játékkonzolok terén. "Karácsonyig világszerte megelőzzük a Microsoft Xbox 360 játékkonzolt" - jelentette ki Uwe Bassendowski, a Sony Computer Entertainment németországi igazgatója.  

Az Xbox 360 eddig mintegy tízmillió példányban kelt el. A Sonynak a bevezetés többszöri elhalasztása ellenére is sikerült teljesíteni a maga elé kitűzött célt, hogy március végéig világszerte hatmillió példányt adjon el PS3 készülékéből.

A játékkonzol európai értékesítése sikeresen kezdődött. "A PlayStation 3 értékesítésének első két napja alatt 36 millió eurót hozott a német kiskereskedelmi forgalomnak" - mondta Bassendowski. Ez lényegesen meghaladja a Nintendo egyébként jóval olcsóbb Wii konzoljának 12 millió eurós első két napi forgalmát és a Microsoft Xbox 360 konzol 10 millió eurós első két napi forgalmát. Európában a Sony 600 ezer készüléket értékesített az első két nap alatt. A 60 ezres németországi értékesítési számmal a Sony két riválisát együttesen is lekörözte az első két nap alatt. Az Xbox értékesítési számához képest 80 százalékkal több fogyott belőle. A Microsoft 17 hónap alatt 253 ezer Xbox 360 konzolt adott el. "Ez annyit jelent, hogy mindössze két nap alatt teljesítettük ennek a negyedét."

A szakma érdeklődéssel figyelte hogyan sikerül a messze legdrágább új generációs játékkonzol (úgy 600 euró) értékesítési startja. A PlayStation 3 konzol el van látva a következő generációs DVD szabványra pályázó egyik esélyes technológiát, a Blu-ray technológiát alkalmazó DVD lejátszóval. Az XBox ezzel szemben csak opcióként kínálja a másik pályázó technológiát, a HD-DVD technológiát alkalmazó DVD lejátszót, amellyel filmeket lehet lejátszani, vagy HD-minőségű játékokat lehet vele futtatni.

A Sony évek óta piacvezető a játékkonzolok terén. A PlayStation 2 konzol több mint 100 millió példányban kelt el. (MTI Eco)

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.