BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Új domén pénzügyi weblapokra

Kizárólag a bejegyzett bankok és más pénzintézetek számára fenntartott .safe doménnév bevezetésére tett javaslatot az internetes egyedi azonosítók globális koordinációjáért felelős ICANN-nek (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) a finn F-Secure Corp. Az internetes banki felhasználók számával együtt ugyanis a csalók száma is folyamatosan nő.

Az F-Secure szerint ha az ICANN bevezetné a .safe (esetleg .sure vagy .bank) doménnevet, amelyet csak bejegyzett pénzintézetek használhatnának, az IT-biztonsági cégek hatékonyabb szoftvereket tudnának fejleszteni. Az új domén a többi felsőszintű (top level) doménnévhez, például a .uk vagy a .gov nevekhez hasonlóan működne.

Igaz, hogy a bankoknak költségesebb lenne a doménnév fenntartása, de ezzel csökkenthető az adathalász weblapok száma is. Jelenleg ugyanis nem létezik olyan automatikus rendszer, amely segítene az ügyfeleknek ellenőrizni, hogy egy banki weboldal tényleg az adott bankhoz tartozik-e. Így akár egy kisebb jelentőségű banki vagy hitelintézeti adathalász weblap is csak komoly vizsgálat árán deríthető fel. (VG)

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.