BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Minden gyermeknek egy laptopot" - Dübörög a mozgalom az amerikai piacon

A „Minden Gyermeknek Egy Laptopot” mozgalom irányítóit bejelentették: hamarosan az Egyesült Államokban is kaphatóak lesznek az egyszerűen kezelhető, olcsó számítógépek. Az amerikaiak az „adj egyet, kapsz egyet” akció keretében vásárolhatnak a laptopokból, ennek lényege, hogy a vásárló 400 dollárért, azaz megközelítőleg 80 000 forintért két számítógépet kap, az egyiket megtarthatja, a másikat pedig egy fejlődő ország kisdiákja kapja meg.

Az XO típusjelű hordozható számítógépet úgy alkották meg, hogy megfeleljen a fejlődő országokban élő nebulók igényeinek, és elviselje a – sokszor nehéz – körülményeket is. A zöld fehér borítású laptop teljesen vízhatlan, kijelzője napsütésben is elolvasható, akkumulátora pedig napenergiával vagy akár lábpumpával is feltölthető.

A készítők azt a célt tűzték ki, hogy a „fapados” laptopot 100 dollárért vehessék meg a rászoruló országok kormányai, a számítógép ára azonban az elmúlt időszakban fokozatosan emelkedett, míg elérte a mai, 188 dolláros szintet. Az akció vezetői úgy nyilatkoztak: a fejlett országokban is óriási érdeklődés mutatkozott a laptopok iránt, ezért döntöttek úgy, hogy a gép nyugaton is debütál.

A valóban rászorulók közül elsőkként Ruanda, Kambodzsa, és Haiti iskolásai kapják meg az olcsó számítógépeket, amelyeket egy internet oldalon keresztül árusítanak majd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.