BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

2 millió MP3 dalt kínál eladásra az Amazon, maximum 1 dollárért

Az Amazon internetes áruház bejelentette: elindítja online zeneboltját, a netező a rivális cégekénél alacsonyabb, legfeljebb 1 dolláros áron válogathatnak a 180 000 előadó művei között.

Bár az Amazon egyelőre még nem közelíti meg legfőbb versenytársa, az iTunes  6 millió dalt magába foglaló kínálatát, az új webes zenebolt rendelkezik néhány jelentős előnnyel is az Apple szolgáltatásával szemben. Míg az iTunes-on 99 centért vásárolhatóak meg a 126 kbps-os felvételek, addig az Amazon változó bitrátával, 256 kbps-s mintavételezéssel rögzített zenéihez 88 és 99 cent közötti áron juthatnak hozzá az internetezők.
Emellett az Amazon nem alkalmazza az úgynevezett DRM (digital rights management) eljárást, ami azt jelenti, hogy a honlapjáról letöltött zenék bármilyen asztali vagy kézi számítógépen lejátszhatóak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.