BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Botrányos: a Google elolvassa a leveleinket?

A Google olvassa az önök leveleit, míg mi nem – jegyezte meg a Microsoft vezérigazgatója legutóbbi előadásában.

A cégvezért - írja az itport.hu - éppen a hotmail levelező rendszer hirdetéseinek alacsony forgalmáról kérdezték, amikor azzal válaszolt, hogy a Google Gmail-je is ugyan ezzel a problémával küzd, ott sem pörögnek a hirdetések.

És ekkor hangzott el az ominózus mondat: „A Google-nek is hasonló tapasztalatai vannak, noha a Google olvassa az önök leveleit, míg mi nem.” A hallgatóság fölhördült a kijelentés hallatán, mire Ballmer úr hozzátette, hogy ”Ez egy egyszerű ténymegállapítást volt, még csak nem is pejoratív értelemben.

A The Register újságírói megkeresték a Google-t az üggyel kapcsolatban, de a vállalat nem ismerte el, hogy olvasná a fölhasználók leveleit. A Gmail Adatvédelmi Szabályzatában az áll, hogy a vállalat „műveleteket” hajt végre a levelekkel. „A Google számítógépei műveleteket hajtanak végre az ön levelében található információkkal különböző célokkal, amelyek magukba foglalják a formázását és megjelenítését az információnak az ön számára, hirdetések és kapcsolódó linkek eljuttatását önhöz, nem kívánatos levelek kiszűrését, az ön üzeneteinek a támogatását, és egyéb célokat, hogy kínálhassuk önnek a Gmailt.” A Google AdSense lényege, hogy olvassa a szövegeket, értelmezi, és a tartalmához kapcsolódó releváns hirdetéseket kapcsol az oldalhoz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.