BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elindult az első jó minőségű online tévé adása

A MIPCOM audiovizuális technológiát bemutató kiállításon mutatták be a Joost fantázianevű új hálózatot, amely ingyenes szórakozással szeretné magához csábítani a nézőket a hagyományos készülékek elől. Mike Volpi, a cég vezetője szerint a webes televízió egyrészt klasszikus műsorokat sugároz majd, másrészt a felhasználók élhetnek az interaktivitás nyújtotta előnyökkel is a tartalom alakításának tekintetében.

Az internetes műsorszórás felmenő ágban lévő üzlet, ezt mutatja, hogy olyan óriáscégek is komoly befektetéseket hajtanak végre ezen a téren, mint a News Corporation, amely jelentős részesedést vásárolt a MySpace nevű közösségi portálból, és MySpace Television néven hamarosan elindítja 12 országban fogható új műsorát.

A műsorszolgáltatók egyre szívesebben vásárolnak olyan, műholdas adásokat tartalmazó, digitális csomagokat, amelyek lehetővé teszik az úgynevezett on-demand televíziózást, vagyis a néző saját maga döntheti el, milyen programot választ a kínálatból. Volpi bejelentette: máris több mint két millióan töltötték le az online televíziózáshoz szükséges Joost alkalmazást, a weblap pedig már 100 000 letöltésnél tart, és ez még csak a kezdet. A növekvő népszerűség ellenére a cég vezetője továbbra is ingyenes szolgáltatásokat szeretne nyújtani, remélve, hogy a vállalat a reklámbevételekből fenn tudja majd tartani magát.

A Jooston várhatóan a YoutTube-hoz hasonló alkalmazás is fut majd, és a tervek szerint a nézők hamarosan az interneten is megnézheti a Survivor, és a CSI egyes részeit. AFP

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.