BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Határokon átnyúló turisztikai összefogás

Közös, határok nélküli egészségturisztikai desztináció kialakítását kezdték el Nyugat-Magyarország és Burgenland szolgáltatói. A Pannon Termál Klaszter és a Thermenwelt Burgenland közösen mutatja be kínálatát, együtt indul pályázatokon, s kettejük márkájának a kialakítása is szerepel a tervek között – tájékoztatta lapunkat Németh István, a Pannon Termál Klaszter elnöke.

Az együttműködés első lépéseként a két szövetség közösen mutatta be Budapesten kínálatát. Az ehhez szükséges forrást egy Interreg–EU pályázaton nyerték el. A projektre 70 ezer eurót költhetnek.

A Pannon Termál Klaszter 2001-ben jött létre annak érdekében, hogy a Nyugat-Dunántúlon a Széchenyi-terv támogatásai révén kialakított és fejlesztett kapacitásokat üzemeltető vállalkozások piaci helyzetét segítse. Feladatai között szerepel továbbá a termékfejlesztésben való részvétel, hangsúlyosan kezelve az egyedi sajátosságok kiemelését. Szerepet kíván vállalni a szervezet a humánerőforrás képzésében, illetve a kutatási bázis kialakításában is. A klaszternek jelenleg 34 tagja van. Ebből 19 gyógyfürdő, illetve szálloda, de az összefogáshoz az érintett önkormányzatok, két kórház, illetve tanácsadók is csatlakoztak. A térség kiemelt gyógyászati zászlóshajói: Bük, Sárvár, Zalakaros, Hévíz. A térség fürdőit és szállodáit évente mintegy 6 millióan keresik fel. Az egyedülálló termál- és gyógyvízkincs mellett számos kulturális és természeti értéke is van a régiónak, elég csak a pannonhalmi apátságra vagy a Fertő tóra gondolni, ezeket az UNESCO a világörökség részévé nyilvánította.

A Thermenwelt Burgenland projektjében hét termál és egészségügyi partner vesz részt. A térség termálfürdői különböző témák köré építik ajánlataikat. Így a Sonnentherme Lutzmannsburg-Frankenau a kisgyermekes családoknak, a Bad Tatzmannsdorf (az egykori Tárcsafürdő) a nyugalomra és pihenésre vágyóknak ideális hely. A Therme Stegersbach pedig a már nagyobb gyerekekkel indulók számára fejlesztette ki szolgáltatásait. VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.