BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Itt az ultravékony, gazdaságos Sony tévé - Fotó

A japán gyáróriás hagyományos, innovatív imázsát szeretné visszakapni az újítás által. Az új, OLED kijelzős televízió decembertől kerül forgalomba.

Az új, televíziók lelke az OLED, vagyis az organic light emitting diode alkalmazása, amely szükségtelenné teszi a hátulról történő világítást, így a képernyő mindössze 3 centiméter vastag, a bele épített két mesterséges lemez között egy organikus réteg található, amely több tekintetben is feljavítja a látványt: nagy fényerőt, szélesebb látószöget biztosít, emellett kevesebb energiát igényel, mint a hagyományos képernyők.

A Sony új televíziója egyébként nem csak keskeny, de más tekintetben is apró: mindössze 25 centiméter széles, és 14 centiméter magas, az ára pedig várhatóan 1 700 dollár körül lesz.

A Sony az OLED sorozattal szeretné visszanyerni vezető szerepét a lapos televíziók piacán. A elmúlt években a japán gyár kissé lemaradt az elektronikai ágazat többi tagjától, ezért az új termék mellett hamarosan korábbi BRAVIA szériájának legújabb darabját is bemutatja, azt ígérve, hogy ezzel a Sonyé lesz a legnagyobb lapos képernyős TV a világon.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.