BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jöhetnek a fapados mobiltársaságok – Magyarország ideális terep

A Roland Berger Stratégiai Tanácsadó cég szerint hamarosan Magyarországon is elterjedhet az Angliában már bevált virtuális mobil telefon szolgáltatás, a cégek nagy kedvezményekkel csalogathatják az ügyfeleket.

Schannen Frigyes, a tanácsadó vállalat vezetője szerint a fapados mobilozás elterjedéséhez minden feltétel adott, hiszen Magyarországon a mobiltelefonnal való lefedettség majdnem 100 százalékos, márpedig a cégeknek a vállalkozás már megéri, ha a penetrációt 70 százalék fölötti.

A diszkont társaságok (amelyek a vezetékes telefon piacon már Magyarországon is jelen vannak) leszerződnek a szolgáltatás fizikai részét birtokló cégekkel, azaz a Pannonnal, a Vodafone-nal, vagy a T-Mobillal, majd ezek hálózatán saját néven nyújtanak szolgáltatást. Mivel a diszkont mobilvállalatok nagy csomagokban „vásárolják meg a perceket”, alacsonyabb árat biztosíthatnak ügyfeleiknek, mint a közvetlenül a szolgáltatóval történő szerződés esetén. Nyugat-Európa egyes országaiban már komoly sikereket ért el a fapados mobil ágazat, a Virgin és a Tesco például diszkont hálózatával akkora előfizető tábort szerzett, hogy mostanra a készülékek gyártását is megkezdték Nagy-Britanniában.

Ugyanakkor viszont Németországban – bár több mint tíz éve léteznek diszkont mobil cégek – az előfizetők mindössze 20 százaléka szerződött hozzájuk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.