BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megérkezett az Adobe Media Player prerelease

Az Adobe bejelentette, hogy a jelentősebb televíziós társaságok és a piacvezető tartalomszolgáltatók (CBS, PBS, Yahoo! Video, Meredith Corporation, Blip.tv, Fora.tv, Motionbox, MyToons, StimTV) szorosan együttműködnek a céggel, és a jövőben az Adobe Media Player alkalmazást kívánják használni tartalomszolgáltatási célokra.

"Az interaktív webes videoszolgáltatás úttörőjeként az Adobe mélyen elkötelezte magát a következő generációs tartalomszolgáltatási technológiák mellett. Az Adobe arra törekszik, hogy ne legyen különbség a televízió és az online videoszolgáltatás között" - mondta Jim Guerard, az Adobe Dynamic Media alelnöke.

"Az Adobe Media Player innovatív eszközeinek köszönhetően a tartalomszolgáltatók kiváló minőségű videókat készíthetnek és sugározhatnak, amelyek online és offline is elérhetők.

A médiavállalatokkal együttműködve olyan, személyre szabható műsorokat nyújthatunk ügyfeleinknek, amelyeket bármikor megtekinthetnek."

Az Adobe Media Player egy egyszerű asztali (desktop) médialejátszó, ami a felhasználók és a szolgáltatók számára is új lehetőségeket kínál. A lejátszó a teljes képernyős élő sugárzás (streaming) mellett lehetőséget biztosít a videók letöltésére, így azok akár offline is megtekinthetők.

A felhasználók kijelölhetik kedvenc műsoraikat, így automatikusan hozzájuthatnak a legújabb epizódokhoz. Technikai háttér - AIR és Flash Az Adobe Media Player az Adobe első AIR alapú szoftvere.

A televíziós adások és az online videók sugárzása az új lejátszó gerincét képező, Emmy-díjas Adobe Flash technológiára épül. A platform-független Adobe Media Player olyan nyílt szabványokra alapul, mint a Really Simple Syndication (RSS) és a Synchronized Multimedia Integration Language (SMIL).

Az alkalmazás teljesíti a felhasználók egyik régi vágyát: böngésző nélkül is képes lejátszani az internet legnépszerűbb videoformátumát, a Flash videót.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.