BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Több világ egy virtuális karakterrel - Fotó

Eddig egy online „személyiséggel” csak egy virtuális térben közlekedhettünk, nemsokára azonban cyber-énünk szabadon vándorolhat az internetes alkalmazások között. Jelenleg elsősorban interntes „világokban”, például a Second Life-ban, készítenek a felhasználók virtuális karaktert, vagyis avatart. Az online ember külseje, személyi adatai vagy akár képességei is definiálhatóak, fejleszthetőek, így az internetezők gyakorlatilag egy online alteregoval járják a virtuális teret. Ez a tér azonban mindeddig behatárolt volt: az egyik világban megtervezett avatar nem léphetett át a másikban.

Az IBM és a Linden Lab azonban a tegnap kezdődő Virtuális Világok Konferenciáján bejelentette: olyan standard avatar készítő eljárást szeretnének kidolgozni, amely lehetővé teszi, hogy a virtuális karakterek átlépjenek egyik világból a másikba, idővel pedig cyber- egonk szabadon barangolhat majd az interneten. Collin Paris, az IBM alelnöke kijelentette: a változás szükségessé vált, az interneten ugyanis nem lehet bezárkózni a biztonság reményében.

Az új technológia mindenesetre élesítheti a versenyt az egyre népszerűbbé váló virtuális világok között.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.