BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A spam-korszak vége? 99 százalékos szűrést ígér az új program

Az Abaca vállalat új fejlesztésű szoftvere a forgalmazók szerint más alkalmazásoknál jóval hatékonyabban birkózik meg a kéretlen levelekkel.

Steven T. Kirsch az M.I.T.-ben végezte tanulmányait, majd a szoftveriparban helyezkedett el. Öt évvel ezelőtt megelégelte a hagyományos, görgős egerek hibáit, és feltalálta az optikai érzékelővel rendelkező egeret, amely mára az egész világon felváltotta elődjét. Most új vállalkozásba kezdett: elhatározta, hogy végleg leszámol az internetes levélszeméttel.

Ebből a célból tavaly megalapította az Abaca vállalatot, és kifejlesztette spam szűró programját, amely az Opus One független elemző intézet szerint 99 százalékos hatékonysággal szűri ki a kéretlen leveleket, messze megelőzve ezzel versenytársait. Kirsch több éve gondolkodik a spam okozta problémán, ám elmondása szerint az áttörő megoldásra gyakorlatilag véletlenül jött rá: megértette, hogy a levél címzettjének, és nem küldőjének adatait kell vizsgálnia.

Az Abaca az új mechanizmus segítségével minden egyes üzenet esetében meghatározza, milyen mértékben tűnik spamnek az üzenet, méghozzá igen negy pontossággal. Kirsch öt millió dollárt fektetett új vállalkozásába, és a jövő év közepétől számít nyereségre. A fejlesztőnek azonban a program felfuttatásán kívül még egy nagy kihívással kell szembenéznie: nemrégiben gyógyíthatatlan vérrákot diagnosztizáltak nála.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.