BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bocsánatot kért a Facebook vezér az adathalászat miatt

Eredményt hozott az a petíció,amelyet a közösségi portál felhasználói közül ötvenezren írtak alá, kifogásolva a Facebook adatgyűjtési, és reklámozási gyakorlatát.

Mark Zuckerberg, a társaság alapítója elnézést kért a látogatóktól, mint mondta nagy hiba volt a módszer kifejlesztése, és még nagyobb az alkalmazás módja. A Beacon, vagyis jelzőtűz elnevezésű program elem feladat az volt, hogy a Facebook felhasználóinak viselkedését figyelje a társoldalakon. Az így megismert viselkedéseket, adatokat azután kereskedőknek adta el, akik direkt marketing módszerekkel vették célba az internetezőket.

A Facebook képviselőinek nyilatkozata szerint kikapcsolták a személyiségi jogokat sértő programot, szakmai blogokon azonban többen felvetették: az intézkedés pusztán azt jelenti, hogy a portál nem fogja tárolni a személyes adatokat, emellett a cégek még valós időben kicserélhetik a megszerzett adatokat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.