BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elindult a rádió sms – Sztárfotók!

A Rádió sms 17611 szolgáltatás lényege, hogy egyetlen sms-küldéssel készíttethetünk magunkat polifonikus vagy true tone csengőhangot bármely, a rádiókban játszott zeneszámból.

A módszert, amelyet nemrég mutattak be a nagyközönségnek, a hazai könnyűzenei szakma számos tagja üdvözölte, hiszen a szolgáltatás lehetővé teszi, hogy a csengőhangok után jogdíjat kaphassanak a dalok szerzői. A felhasználónak nem kell mást tennie, mint sms-t küldenie az adott rádió megnevezésével egy meghatározott telefonszámra akkor, amikor az általa kiválasztott zeneszámot meghallja. A cég ezután elküldi azt a wap címet, ahonnan az elkészült polifonikus vagy true tone csengőhang letölhető. A Rádiós sms igénybevételekor tehát a felhasználónak sem a dal címét, sem előadóját, sem kódját nem kell ismernie, mindössze a megfelelő pillanatban kell a dalt játszó rádió nevét elküldenie, a rendszer pedig automatikusan azonosítja a dalt, és legyártja a csengőhangot.

Péter Szabó Szilva, a Nox énekesnője úgy vélte, a Rádió sms a szerzők, és a hallgatók számára is előnyös, hiszen a közönség így olyan dalokat is megszerezhet, amelyeket nem tud beazonosítani, csak véletlenül meghallja a rádióban. A Hooligans dobosa, Kiss Endi is csatlakozott az énekesnő véleményéhez, mint mondta, örömmel tölti el, hogy ezúttal a zenészek, és a szerzők érdekeit tartották szem előtt. Egyúttal reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a kezdeményezés Magyarország után meghódítja majd az egész világot.


Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.