BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Helyhez kötött mobil

A mobiltelefon-szolgáltatók világszerte a helyspecifikus szolgáltatások iránti kereslet felfutásával számolhatnak – véli az amerikai Strategy Analytics piacelemző cég. Ezek a termékek elsősorban a hordozható készülékekre letölthető térképeket, közlekedési információkat és útikönyveket jelentik, de idetartozik a gyermek-távfelügyelet (helymeghatározás), a helyi ismerősök tartózkodási helyének meghatározása, vagy az adott földrajzi helyhez kötődő online játékok letöltése is.

A társaság friss elemzése szerint a 2006-ban még csak 643 millió eurós bevételt hozó piac 2011-re világméretekben 4,3 milliárdosra hízhat, miután akkorra az ilyen szolgáltatásért fizetni hajlandó ügyfelek 2006-os 20,1 milliós száma elérheti a 95 milliót is. E bevételek 40 százaléka – szemben a tavaly mért 31 százalékkal – az autósoknak és gyalogosoknak szánt online navigációs szolgáltatásokból származik, vagyis ez a szegmens ígéri a leglátványosabb fejlődést. Nyugat-Európában az előrejelzések szerint ez idő alatt 1,9 millióról 10,1-re nő majd a fizetős felhasználók száma, a forgalom pedig 100-ról 658 millió euróra emelkedik. Ebből a navigáció 48,2, a gyermekfelügyelet 22,3, a mobil-útikalauzok 12,7 százalékkal részesedhetnek 2011-ben. VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.