BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lapunk munkatársa az "Év informatikai újságírója" között

Az idén három nő és egy férfi nyerte el „Az év informatikai újságírója” címet. Fülöp Hajnalka a Népszabadság külső munkatársa, Sági Gyöngyi, a Világgazdaság szerkesztője, a Telebit alapító-szerkesztője, Sziebig Andrea az IT-Business és az IT-Security főszerkesztője illetve Dezső András a hvg.hu újságírója, szerkesztője kapta a hagyományosan évente kiosztásra kerülő díjat.

Az üzletemberekből, szakemberekből és közéleti szereplőkből álló bíráló bizottság a kitüntetetteket minden évben olyan újságírók/szerkesztők közül választja ki, akik a legmagasabb szakmai színvonalon tesznek sokat az informatika népszerűsítéséért, a nagyközönség számára is átfogó képet festenek az informatikai ágazatról, az informatikában rejlő lehetőségekről. A jelöltlista összeállításában a korábbi évek díjazottjai is mindig részt vesznek. 
 
Fülöp Hajnalka többek között így vall:
 
„Harmadik gyerekemmel voltam gyesen, ’98-ban, mikor „fejbe kólintott” a beinduló félben lévő hazai internet. Commodore-on felnőtt, ezermester férjem „faragott” nekem egy számítógépet, amit rákötöttünk egy méregdrága telefonos szolgáltatóra. Win 95, Explorer, 56 kbit/sec. Romantikus volt a gyerekektől ”lopott” éjszakai órákban egérkezelést és böngészést tanulni, vagy telefonon Apától segítséget kérni, mert eltűntek a levelek, vagy a modem „eldugult”. A felkészítő tréning - és az első netes telefonszámla utáni sokkot követően jött a feladat: munkát, hasznot húzni a netezésből..."  


Sági Gyöngyi ezt írja magáról:
 
Nemcsak a jó pap, az informatikai újságíró is holtig tanul, ez szerintem az egyik legnagyobb kihívás az ágazattal foglalkozó médiamunkás számára. Szerencsém volt, hogy a gazdaság újkori reneszánsza idején magam választhattam fő szakterületnek a technológiai ipart, amiben éppen az átlagosnál gyorsabb fejlődés fogott meg. Azt is komoly feladatnak tartom, hogy közgazdászként és az üzleti szférának szóló Világgazdaságnál az informatikai fejlesztéseket nem a bitek-bájtok, hanem a vevőközpontú használhatósági oldalról kell megközelítenem. Szerencsés vagyok, mert otthon is van kihez fordulnom, informatikus férjem segít, ha elvesznék a technológiai újdonságok útvesztőjében.
 
Hosszú évek óta izgalmas téma számomra az is mire mennek, és hogyan állják a versenyt a magyar hátterű informatikai vállalkozások, amelyekből a piaci nehézségek ellenére szerencsére még maradtak jó néhányan.
 
 A gazdaság egyik húzóágazatának számító iparág a lapunknál is a kiemelt területek között szerepel, büszke vagyok rá, hogy technológiai mellékletének a közel másfél évtizede megjelenő „Telebit”-nek alapító-szerkesztője lehetek. 
 
Sziebig Andrea sorai:
 
"Programtervező matematikusként végeztem az egyetemen, de nem sokáig dolgoztam az eredeti végzettségemnek megfelelő munkakörben. Olvastam egy hirdetést: informatikai háttérrel rendelkező, grafomán embert kerestek egy nem sokkal korábban indult újsághoz, az Alaplaphoz. Az első pillanatban éreztem, hogy ez a nekem való feladat..."
 
Dezső András többek között ezt írja:
 
"30 éves vagyok, de már közel tíz éve dolgozom internetes újságíróként. Informatikai cikkek témaválasztásánál elsőszámú szempontként veszem figyelembe, hogy a laikus felhasználókat érintő és érdeklő témákról írjak, ami azért sem nehéz, mert magam is laikusok közé sorolom..."

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.