BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szép új virtuális világ

Az elektronikai ipar mostanában már nemcsak a technológiai fejlődés, hanem a takarékosság és a környezettudatosság jegyében is új korszakot nyit – a virtualizációét. A világháló jóvoltából az ottani közösségépítésben már nem ismeretlen a fogalom, gondolju

Nem lesz ugyanakkor könnyű dolguk ebben az évben sem az elektronikai kütyük szerelmeseinek, hogy a karácsonyra mindig látványosan bővülő és megújuló kínálatból kiválaszszák a valóban hasznos berendezéseket. Különben könnyen úgy járhatnak, mint az egyszeri háziasszony, aki a konyhájában hegyekbe halmozza fel a legújabb háztartási csodákat, az elektromos szeletelőtől egészen a multifunkciós robotgépig, s a végén miattuk nem találja a legenergiatakarékosabb, legkézreállóbb vágódeszkát és éles konyhakést. S akkor jön a stressz, aminek feloldásában szakértők szerint a technológiai eszközöknek is fontos szerep juthat, feltéve, ha felhasználóbarát módon és nem utolsósorban jól is működik.

Személyiségünket, képességeinket más módon is tesztelhetjük, például megtudhatjuk, mennyire vagyunk alkalmasak a piackutatók felmérései szerint egyre jobban terjedő mobil munkára. Ennek kapcsán az élet arra is megtanítja az embert, hogy minél több technológiai eszközt használ, annál biztosabb, ha nemcsak azok használatára, hanem a kisebb hibák javítására is kiképezi magát.

Apropó, mobil, a közelmúltban több olyan hír is érkezett a technológia háza tájáról, ami azt mutatja, az iparág játékosai kezdik felismerni a szabványosítás, egységesítés jelentőségét, legyen szó a telefonok töltőiről vagy éppen szoftvereiről. Utóbbi kapcsán éppen egy újabb szövetség formálódik több mint 30 cég részvételével a ma meglévő két meghatározó szereplő, a Symbian és a Microsoft mellé. Hiába, többes egységben az erő…

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.