BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A tűzróka diadala: élen állunk a Firefox böngésző használatában

Egy friss felmérés szerint Magyarországon, Finnországhoz, és Lengyelországhoz hasonlóan az internetezők több mint 40 százaléka a nyílt forráskódú böngészőt használja.

A XiTi Monitor elemző cég szerint 2007-ben lassan, de folyamatosan növelte részesedését a Mozilla web-böngészője. A Firefox a legtöbb európai országban biztosan tartja második helyét, sőt, számos országban már az internetezők több mint fele használja a programot. Tavaly az egész világot tekintve 28-os, eddigi legmagasabb részesedését érte el a Firefox, míg az Internet Explorer 66,1 százalékot tudhat magáénak.

Magyarországon az internetezők 40,3 százaléka internetezik Firefox segítségével, ezzel Szlovákia után a térség második legnagyobb részesedését éri el Magyarországon a Mozilla, egész Európát tekintve pedig csak Finnország mögött maradunk el.

A Wired értékelése szerint a Firefox a nyílt forráskód segítségével győzi le versenytársait, a különböző nyelvű csomagok gyorsabban készülnek el az önkéntes segítőkkel, mint az Explorer hivatalosan lefordított verziói. Emellett a Firefox már több nyelven jelenik meg, mint legnagyobb riválisa. Felhasználóinak többsége az új, 2-es verziót használja, szemben az Explorerrel böngészőkkel, akik inkább a régebbi, 6-os verziót részesítik előnyben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.