BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lopott műkincseket árult az interneten, egy felhasználó buktatta le

Egy amerikai férfi az állam tulajdonában lévő történelmi emlékeket, dokumentumokat tulajdonított el egy állami archívumból, majd az interneten próbálta eladni őket.

Az 52 éves Daniel Lorello többek között John C. Calhoun amerikai alelnök 1823-ban kelt levelét is megpróbálta értékesíteni az internetes aukción. Az archívumban dolgozó tolvaj mintegy négyszáz értékes tárgyat szerzett meg, és dobott piacra. A New Yorki könyvtár, ahonnan Lorello az értékeket ellopta, számos igazi ritkasággal büszkélkedhet, többek között a Függetlenségi Nyilatkozat aláíróinak szignóival.

A férfit az eBay egyik felhasználója leplezte le, aki áttanulmányozta az eladókkal kapcsolatos adatokat, majd amikor gyanússá váltak neki a meghirdetett tárgyak, értesítette a hatóságokat. Lorello ártatlannak vallotta magát, annak ellenére, hogy 2002-ben már írásos nyilatkozatban ismerte el, hogy műtárgyakat lopott.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.